Bejelentkezés

E-mail: Jelszó: regisztráció
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Lovas könyvek

   Hecker   : A Bábolnai arab ménes

 Tartalom:
A Királyi Bábolnai Ménesben 1816-tól kezdve kizárólag arab mének fedeznek. A bábolnai arab lófaj csak 23 évvel fiatalabb az angol telivérhez képest. A szerző muvével kívánja elérni, hogy az ember legkedvesebb társának újabb hódolókat, barátokat szerezzen. A Bábolnai Arab Ménes az emberiség és a lótenyésztés különleges értékű történelmi színtere.
 Oldalszám: 206                      Kötés: kötve Méret: A/4

   lokep7

nincs   : A lófelszerelés kézikönyve

 Tartalom:
Hasonmás kiadás. A csendőrség számára készült könyvecske kizárólag a gyakorlati szempontból fontos, nélkülözhetetlen ismereteket foglalja össze szakszeru módon, közérthető stílusban, könnyed, áttekinthető szerkezetben.
Oldalszám: 44                       Kötés: fűzve Méret: A/6

 

    Bódai   : A kisbéri és a magyar királyi ménesbirtok története

 Tartalom:
A kisbéri ménes és a ménesbirtok történetének leírása az összegyujtött adatok, ismeretek és tapasztalatok alapján készült. Az írásmu néhány olyan érdekes eseményt, momentumot is tartalmaz, amik eddig ilyen-olyan okok miatt csak igen szuk körben válhattak ismertté.
Oldalszám: 158                         Kötés: kötve Méret: A/5

 

    Kovácsy   : A ló és tenyésztése

 Tartalom:
Reprint kiadás. A lóval és a tenyésztésével kapcsolatos tudnivalókat tematikusan redszerezve, tudományos igényességgel megírva tárgyalja. A benne levő ismeretanyag ma is hasznosítható. Sok későbbi szerző forrásmunkának használta. Tíz fejezet tárgyalja a lótartással kapcsolatos ismereteket: a ló története és annak anatómiája, Fajták és tenyésztése, Betegségek és gyógyításuk, lótartás, takarmányozás, a lószerszámok és készítésük, a betanítás és lovaglás, a lóeladás és lóvásárlás.    Oldalszám: 720                       Kötés: kötve Méret: B/5

 

   Brudermann   : A ló idomítása (napi leckék)

 Tartalom:
Hasonmás kiadás. Az eredeti 1903-ban jelent meg "A ló szabadban való idomítása napi leckékbe beosztva" címmíel. A részletes cím a könyv tartalmát pontosan jelöli. Az új kiadást indokolja a lótartás és lóhasználat növekvő népszerusége, valamint a lovak és a lovaglás iránti érdeklődők növekvő száma.
Oldalszám: 68                          Kötés: fűzve Méret: A/6

 

   Domokos   : A lovaglás alapjai

 Tartalom:
A könyv megismerteti az olvasót a ló származásával, a lovak ismertető jegyeivel,a lovagló-szerszámokkal, a kantározással, a nyergeléssel. Az Először lovon rész a lóra szállás, a lovon ülés, a futószárazás és a ló járásmódjaival kapcsolatos ismereteket foglalja össze, míg az Önálló lovaglás rész pedig a ló engedetlenségének okait, a lovardában és terepen lovaglás módját.
Oldalszám: 180                        Kötés: kötve Méret: A/5

 

   nincs   : A lovak tartása

 Tartalom:
Reprint kiadás. Az eredetit 1781-ben jelentették meg " A lovaknak csitkó koroktól fogva vén korukig való tartások módja. Melly a Fels. Erdélyi Királyi Guberniumtól oly véggel, hogy mindenekkel közöltessék, ki-küldetett, és a Kolozsvármegyei Nemes Continua Tábla kívánságára és költségével ki-nyomtattatott". 
Oldalszám: 28                         Kötés: fűzve Méret: A/6

 

    Müseler   : A lovasoktatás kézikönyve

 Tartalom:
A "Lovasakadémia" könyvsorozat hetedik kötete. A kezdő lovas elméleti könyve, a lovas és a ló kiképzésének alapelveit tartalmazza. A szerző két fontos alapelve a kipróbálás és a gyakorlás, mely a képzett lovas számára ad útmutatást. A könyv értékét jelzi, hogy már a 46. alkalommal került kiadásra.
Oldalszám: 150 1                    Kötés: kötve Méret: B/5

 

    Csete   : A lovaspálya, Versenyek és szabályok

 Tartalom:
A szerző összefoglalta a különféle versenytípusokat és azok szabályait. A második rész a pályaépítés és az akadályépítés körülményeit befolyásoló tényezőket és annak szabályait gyujtötte össze.
Oldalszám: 100                       Kötés: fűzve Méret: A/5

 

   Várady   : A magyar fogathajtás története Aranyúton

 Tartalom:
Eredmények, események, adatbank, érlelt gondolattömbök a magyar négyes- és kettesfogatok szerepléséről. Pettkó-Szandtner szavai: "A sportok közt kevés van annyira magyar, mint a hajtósport.....kötelessége minden igaz magyarnak, hogy ezen ősi magyar sportot eredeti tisztaságában megőrizni segítse..."    
Oldalszám: 196                         Kötés: fűzve Méret: B/5

  

   Endrődy   : A militaryló kiképzése

 Tartalom:
A lovasakadémia sorozat ötödik kötete. A könyv a lovasversenyek különálló, különleges ágazatával, a military versenyekkel foglalkozik, annak három meghatározó területét részletesen taglalja: a díjlovaglást, a díjugratást és a tereplovaglást.    
Oldalszám: 427                         Kötés: kötve Méret: B/5

 

   Mihók   : A póniló

 Tartalom:
A póniló nem a ló kicsinyített mása ! A póni tenyésztéséről, a tartásról, és a pónival való egyéb teendőkről ad átfogó ismereteket a könyv. A szerző a Pónitenyésztők Egyesületének elnöke, maga is kiváló pónitenyésztő, így a könyv tartalmában az elméleti ismereteket a gyakorlati tapasztalatokkal ötvözi.    
Oldalszám: 270                         Kötés: kötve Méret: A/5

 

 

   Schramm   : Az elrontott ló utóidomítása

 Tartalom:
A lovasakadémia sorozat harmadik kötete. A könyv bemutatja, hogy miért végtelenül nagy a jelentősége a ló fizikai és pszihikai készségének a sikeres együttmuködés szempontjából a ló és lovas között, és hogy miért adódnak szükségszeruen nehézségek a lovak kiképzése során.     
Oldalszám: 132                      Kötés: kötve Méret: B/5

 

    Hecker   : Edzéselmélet

 Tartalom:
A lovasakadémia sorozat második kötete. A feldolgozott témakörök: pedagógiai alapgondolatok, pedagógiai ismeretek lovasedzők számára, a kezdők tanítása, bevezetés a lovastornába, gyakorlaati útmutató a kiképző számára, az edzéselmélet alapjai, a sportpszihológia jelentősége a lovasspotban, balesetmegelőzés, segítségnyújtás,     
Oldalszám: 176                         Kötés: kötve Méret: B/5

 

   Ernst   : Gondolatok a lovaglásról

 Tartalom:
A könyv az Örkényi lovaglótanárok írásait gyujtötte össze. Szerepel benne Móczár Gyula, Bodó Imre, Dr. Kósa-Reznek Jenő, Máchánszky Gyula, Mándy Pál, Endrődy Ágoston, Tóth Béla, Platthy József, Visy István, Monspart Gábor, Keméry Pál, Kókay Pál, Hazslinszky-Krull Géza és Szemere Csaba írása.     
Oldalszám: 272                         Kötés: kötve Méret: B/5

 

 

   nincs szerző:    Irányelvek a lovaglás és a hajtás számára I.                                     

Tartalom:       A német lovassport átmeneti sikertelensége után a lovasszövetség az ugrólovak kiképzését amerikai mintára dolgozta át. A kiképzési irányelvek címu német mu tartalmazza az módszer leírását, melynek a fordítása ez a könyv.
Oldalszám:    226           ISBN:3 88542 003 1                    Kötés:fűzve

 

   nincs   : Irányelvek a lovaglás és a hajtás számára II.

Tartalom:
A német lovassport átmeneti sikertelensége után a lovasszövetség az ugrólovak kiképzését amerikai mintára dolgozta át. A kiképzési irányelvek címu német mu tartalmazza az módszer leírását, melynek a fordítása ez a könyv.     
Oldalszám: 174                         Kötés: fűzve Méret:

 

   Fehér   : Kincsem a magyar csoda

 Tartalom:
A soha le nem győzött csodakanca születésének, pályafutásának történetét tartalmazza az elegáns kivitelu könyv első kötete, míg a második a családfa hiteles leírása.. A magyar csodaként emlegetett Kincsem teljesítményét azóta sem érte el, nem haladta meg egyetlen telivér sem a világ versenypályáin.     
Oldalszám: 296                         Kötés: kötve Méret: A/4

 

   Vecseklőy   : Ló és ember

Tartalom:
A könyvben minden olyan ismeret megtalálható, amit tudni kell az ember és a ló több ezer éves kapcsolatáról, az ókor, a középkor, a közelmúlt és napjaink híres versenyeiről, valamint ezek ábrázolásáról. A muben sok korabeli festmény, szobor-kép, fotó rajz és leírás található lovas eseményekről, híres sportolókról, tenyésztőkről és a lovassportot kedvelő közéleti személyiségről.     
Oldalszám: 222                         Kötés: fűzve Méret: A/5

 

   Flandorfer   : Ló és lovaglás

Tartalom:
A szerzők a lovaglás alapelemeit foglalták össze. A könyvből megtanulni lovagolni nem lehet. Célja az, hogy a lótartóknak és lovasoknak segítséget nyújtson és a gyakorlati eseteket illusztrálva emlékeztetőül szolgáljon.     
Oldalszám: 176                         Kötés: kötve Méret: A/5

 

    Mihók    : Ló és szamár

Tartalom:
A gazdasági állatok fajtagyujteményének első kötete. A melegvéru lófajták bemutatását a hidegvéru-, majd a pónik és a fajtába nem sorolható lótipusok bemutatása követi. A szamárfajták és az öszvértípusok leírása zárja a kötetet .A szerzők az egyes fajtákat azonos elvek alapján, egységes szerkezettel jellemzik. A könyv alapján megismerhető a fajták származása, küllemi jegyei, értékmérő tulajdonságai, használhatóságuk és elterjedési területük.    
Oldalszám: 360                         Kötés: kötve Méret: A/4

 

    Dászkál     : Lóisme

 Tartalom:
Hasonmás kiadás. Az eredeti mu kiadási éve 1881. A könyv gyakorlati célú ismereteket ad a képzett és avatott olvasó számára, de a téma iránt érdeklődő szélesebb közönség részére is kiválóan érthető. A szerző a magyar királyi honvédségnél főállatorvosként eltöltött négy évtized tapasztalatait, gyakorlati pályájának a császári-királyi méntelepen, a mezőhegyesi ménesnél és más telepeken szerzett ismeretanyagát tette közzé muvében. A könyv szól a lótartó gazdának, lótenyésztőknek, gyógykovácsoknak és állatorvosoknak egyaránt.     
Oldalszám: 520                         Kötés: kötve Méret:

 

   Bodó   : Lótenyésztés kézikönyve

 Tartalom:
A lóval bármilyen szinten foglalkozók minden olyan ismeretet megtalálnak a könyvben, amit a ló tartásához, tenyésztéséhez tudni szükséges, vagy tudni érdemes. A hazai lótenyésztés hagyományainak folytatása a közölt ismeretanyag birtokában megoldható, általa szép kiállású, jó felépítésu, kitartó, értékes lovak nevelhetők.     
Oldalszám: 430                         Kötés: kötve Méret:

  

   Edwards   : Lovak

 Tartalom:
A határozói kézikönyvek sorozat tagja. A könyv egyszeruvé teszi a világon megtalálható 100-nál több lófajta felismerését, azonosítását. Könnyen használható. Szemet gyönyörködtető muvészi színvonalú felvételek egészítik ki a magyarázó szövegrészeket. A kézikönyvnek helye van a szakember és a természetbúvár könyvespolcán egyaránt.     
Oldalszám: 252                         Kötés: kötve Méret:

 

   Reid   : Lovak és pónik képes enciklopédiája

 Tartalom:
Színpompás képekkel gazdagon illusztrált kötet. Bemutatja a lovak törzsfejlődését, testük felépítését, viselkedésüket,gondozásukat, betegségeiket, felszereléseiket. A világos és közérthető szöveget színes felvételek, rajzok és magyarázó ábrák kísérik, címjegyzék és kislexikon egészíti ki.     
Oldalszám: 128                         Kötés: kötve Méret:

 

   Werner   : Lovak (fajták, tartás, kiképzés, sport)

 Tartalom:
Fordítás német nyelvről. Szép kivitelu, igényes munka. Nagyon sok színes kép illusztrálja és tematikusan tördeli a viszonylag rövid szöveges részt. Kezdő lovasok és gyerekek számára jó ismeretátadó a könyv, de a tapasztalt lovas is talál számára új és hasznosítható ismeretanyagot.     
Oldalszám: 176                         Kötés: kötve Méret: A/4

 

    Reid   : Lovak és pónik képes enciklopédiája

 Tartalom:
Színpompás képekkel gazdagon illusztrált kötet. Bemutatja a lovak törzsfejlődését, testük felépítését, viselkedésüket,gondozásukat, betegségeiket, felszereléseiket. A világos és közérthető szöveget színes felvételek, rajzok és magyarázó ábrák kísérik, címjegyzék és kislexikon egészíti ki.     
Oldalszám: 128                         Kötés: kötve Méret:

 

 

   Nagy   : Lovas vadászatok, falkavadászat, falkászat, vadászlovaglás

 Tartalom:
A könyv felöleli a lovas vadászat teljes történetét. Áttekinti, hogyan vette át a vadászlovaglás a falkasport, a tradícionális falkavadászat szerepét és helyét. Ismerteti e különleges spotág eredetét, a hozzá kapcsolódó hagyományokat, a verseny előírásait, sajátosságait és szabályait.     
Oldalszám: 116                         Kötés: fűzve Méret:

 

 

   Radnai   : Lovasszótár (négynyelvu)

 Tartalom:
A lósport, a lovassport és a fogathajtás szakkifejezéseit tartalmazza témakörönként fejezetekbe rendezve.A fejezetek: A ló, Ló és lovas, Felszerelés, Névmutató. Négy nyelv szerepel a szótárban: magyar, angol, francia és német.     
Oldalszám: 230                         Kötés: kötve Méret: Fr/5

  

   Széchenyi   : Lóverseny

 Tartalom:
A mu eredeti címe: Néhány szó a lóverseny körül. A szerző születésének 200. évfordulója alkalmából készült hasonmás kiadvány. Ma már lovastörténeti nevezetesség.     
Oldalszám: 240             Kötés: kötve Méret: A/5

 

 

   Hansághy   : Marketing a lovasturizmusban

 Tartalom:
A lovasakadémia sorozat hatodik kötete. A szerző véleménye eltér azokétól, akik a marketinget közgazdasági kategóriaként értelmezik, ugyanis pszihológiai tanulmányai és a vállalkozói világban eltöltött több évtizedes tapasztalata gondolkodásmódját is jelentősen befolyásolja.     
Oldalszám: 118                         Kötés: kötve Méret: B/5

  

   Némethy   : Modern technikák ugrólovak és lovasok kiképzéséhez, A Némethy módszer

 Tartalom:
A szerző, aki maga is kitunő lovas, a magyar olimpiai válogatott tagja, e művében foglalta össze az ugróló kiképzésével kapcsolatos tapasztalatait. Az általa kidolgozott módszer a gyakorlatban bizonyított. Az Amerikai válogatott mellett az ugrócsapat edzőjeként tevékenykedett. A csapat a lovassport legmagasabb szintjén szerepelt nagyon eredményesen.     
Oldalszám: 150             Kötés: fűzve Méret: A/5

 

   Vidéki   : Patavédelem

 Tartalom:
Hasonmás kiadvány. Az eredeti 1936-ban jelent meg. A néhány oldalas füzet ma is érvényes megállapításokat tesz a tapasztalásra alapozva.     
Oldalszám: 20                         Kötés: fűzve Méret: B/6

 

 

   Hickman   : Patkolás

 Tartalom:
A lovasakadémia sorozat negyedik kötete. Rövid történeti áttekintés után bemutatja a ló mellső és hátsó lábának felépítését, a kovácsszerszámokat és a patkótípusokat. A patkókészítés fejezet bőven illusztrált gyakorlati tanácsokat ad. A további fejezetek a pataápolással foglalkoznak a csikókortól a felnőttkorig. Ismerteti a csúszásgátló, kapaszkodást segítő patkolási megoldásokat is.    
Oldalszám: 198                         Kötés: kötve Méret: B/5

 

 

   Ernst   : Sérülések és balesetek megelőzése a lovak körül

 Tartalom:
A szerző sokadik könyve, ami a lovakkal foglalkozik. Ebben is olyan témát tárgyal, ami a lótartás velejárója. A könyv meghatározó témakörei: A ló mesterséges környezete, Istállórend, munkarend, a lovak gondozása, A lóval való foglalkozás, A fedeztetés, Patafaragás, patkolás, A lovak szállítása, A ló egészsége. 
Oldalszám: 126                         Kötés: kötve Méret: B/5

 

   Ernst   : Százhetven év versenyben, tenyésztésben

 Tartalom:
A szerző a magyarországi hivatalos lóversenyzés kezdetétől, 1827-től tekinti át a lótenyésztés történetét és vele párhuzamosan a ló kipróbálására hivatott versenyzés történetét. A történészi értékeket is felmutató mu olvasmányosságát sok színes illusztráció segíti.
Oldalszám: 87                         Kötés: fűzve Méret: B/5

 

   Vér   : Túralovaglás

 Tartalom:
A könyv szinte mindenre kiterjedő részletességgel tárgyalja a lovastúrák szervezésével és lefolytatásával kapcsolatban felmerülő teendőket. Tankönyvi alapossággal segíti a túraszervezők és túravezetők részére kínált szakmai tanfolyamokat, segíti a túrán résztvevők eligazítását. Kedvet csináló, érdekes olvasmány minden lovaglást kedvelő, lószerető ember számára. 
Oldalszám: 218                         Kötés: fűzve Méret: A/5

  

 Rudnyánszky   : Lovasiskola

 Tartalom:
Reprint kiadás. Az eredeti 1928-ban jelent meg a magyar gazdák és leventék lovaskönyveként. Újra és újra rácsodálkozhatunk eleink lószeretére és ezen alapuló, máig el nem évülő gazdag, szakértő ismeretanyagára.   
Oldalszám: 140                         Kötés: fűzve Méret: A/5 

 

< vissza

Kérdéseivel, javaslataival forduljon bizalommal hozzánk.